Ako zmeniť napätie v aute čo najjednoduchšie?

Cestovanie a celkový čas ľudí strávený na cestách sa stále navyšuje. Nielenže je veľa osôb zamestnaných v dopravnej oblasti, pričom trávia dni aj noci na cestách, omnoho viac sa aj cestuje. Či už dovolenkujete pri mori alebo v stanovom komplexe, chceme vám predstaviť jednu vec, ktorá sa vám zíde na takéto príležitosti.

Určite sa vám už stala situácia, kedy ste boli v aute a nemali ste si ako nabiť mobil, nemali ste si ako uvariť čaj či kávu. To isté sa pravidelne deje aj v kempoch. Ľudia tam nemajú prístup k zástrčke, a tým pádom nemôžu využívať pribalené spotrebiče, ktoré si priniesli. Ako však takýto problém vyriešiť?

tent-1043518_960_720

Jednou zo skvelých a hlavne výhodných možností je kúpa meniča napätia. Menič napätia z 220V na 12V by mal mať každý jeden cestujúci ako povinnú výbavu na svoje cesty či dovolenky. Ide o prístroj, ktorý premieňa palubné napätia auta na klasické 230 Voltové napätie, ktoré nájdeme v obyčajných zástrčkách. S týmto prístrojom už nikdy nezažijete nenabitý mobilný telefón a už nikdy nebudete mať problém používať akýkoľvek spotrebič aj v aute. No nie je to skvelá vymoženosť?

soferovanie-676x451

Ceny týchto meničov napätia sú veľmi individuálne, keďže existuje viacero druhov týchto produktov. Existujú aj meniče špeciálne na dodávky alebo kamióny, kde je palubné napätie až 24 Voltov. Pred použitím meniču napätia vám odporúčame si podrobne prečítať aj návod na použitie, aby ste nespravili viac škody ako osohu. Napriek tomu je však používanie meniča bezpečné, obsahuje totiž špeciálne poistenie proti skratu, proti prehriatiu a ďalším nebezpečenstvám.

Ide o veľmi dobrú investíciu do vášho auta na uľahčenie každodenného života a nemali by ste váhať nad jej kúpou. Ak ste dobrodruh, ktorý nemá rád luxusné hotely, no namiesto toho si rád šoféruje a prespáva v prírode, menič napätia je vec, ktorá vám nemôže chýbať!