Nespokojnosť voči mobilným hrám z Google Play rastie, tu je hlavný dôvod

Počet nahnevaných komentov pod recenziami hier dostupných na Google Play narastá. Z akého dôvodu?
Stále častejším problémom je z pohľadu hráčov princíp hier, ktorý je skôr psychologickým ťahom na vyťaženie nezmyselných poplatkov, pričom férový gameplay zostáva na druhej koľaji.

android

Pomerne veľa hier žiaľ vsadilo na taktiku, kedy sa síce tvária, že sú free a je ich možné stiahnuť zdarma, no počas hrania je situácia zdá sa úplne opačná. Fakt, že hráč mal možnosť za menší príplatok získať isté výhody a prémiové nástroje, ten je prakticky tolerovateľný a bol základom viacerých mobilných hier. Tvorcovia si predsa istý zárobok zaslúžia, to je jasné.
Ale nedajte sa mýliť, iná situácia nastáva v prípade hier, ktoré vám bez poplatku nedovolia spraviť takmer ani základné kroky a sú len viditeľným nástrojom na ťahanie peňazí. Áno, týchto hier žiaľ v súčasnosti v obchode Google Play pribúda a nespokojní zákazníci zmienenými komentármi dávajú pocítiť, že ich taktiku prekukli a je im zjavne nesympatická. V tomto smere isto dáme za pravdu zákazníkom.

  • U týchto typov aplikácií navyše podľa niektorých tvrdení vzniká istý psychologický nátlak alebo degradácia užívateľa, ktorý s danou hrou začína. Bez toho, aby nevyužil tonu „prémiových“ služieb mu hra dáva pocítiť, akú má oproti ostatným nevýhodu a gameplay tak zostáva bezcitne nevyrovananý, prakticky len meraný výškou poplatkov.

telefon
V súčasnosti je na trhu s mobilnými aplikáciami, respektíve vzájomným pochopením autorov a užívateľov určité nedorozumenie a nevyváženosť.
Priznajme si, že mnohí užívatelia očakávajú, že všetky hry jednoducho budú šľapať bez akéhokoľvek poplatku, zatiaľ čo autori hier sú v štádiu taktizovania, ako takúto hru síce ponúknuť zdarma, ale následne z nej ťažiť poplatky. Touto nevyváženosťou tak v súčasnosti vzniká vyššie opísaný extrém, čo môže viesť buď k strate záujmu o čerstvé mobilné hry, alebo naopak k otroctvu založenom na množstve hlúpych poplatkov.