Aké výhody vášmu biznisu poskytne virtuálne sídlo?

Túžite mať vašu firmu evidovanú na nejakej lukratívnej adrese, ideálne napríklad v centre Bratislavy? Virtuálne sídlo firmy vám to umožní za nízke mesačné poplatky a táto adresa je zároveň platným údajom v prípade, ak túto adresu potrebujete uviesť k svojej firme do obchodného registra SR. Lukratívna adresa zvyšuje prestíž, posilňuje brand a zvyšuje dôveryhodnosť firmy. Ide o reálne sídlo na uvedenej adrese, ktoré svojim platiteľom prináša aj administratívne a korešpondenčné služby. O prijatej pošte vás napríklad asistent/ka môže informovať na diaľku, poštu vám preskenovať a poslať na mail. Je to teda ideálne riešenie pre podnikateľov, čo kvôli právnym poriadkom musia disponovať firemným sídlom a toto zapísať do OR, ale v skutočnosti nepotrebujú fyzicky využívať jeho priestory.

kancelária, stoličky, stôl

Teda trik je v tom, že sa v tomto prípade neplatí za priestory. Platí sa za adresu a doplnkové služby (administratíva, evidencia pošty), čo je dôvod, prečo virtuálne sídla stoja iba pár desiatok eur mesačne, niekedy aj menej.

Týmto spôsobom sa tak rozhodne dajú ušetriť náklady vynaložené za firemné sídlo. V niektorých prípadoch skrátka podnikateľ nepotrebuje drahé kancelárske priestory za niekoľko stoviek, ktoré by pri svojom biznise ani nemal čas či možno dôvod plnohodnotne využívať. Niektoré situácie si ale možno budú vyžadovať mať k dispozícii zasadacie priestory. A aj tieto bývajú spravidla súčasťou služieb, ktoré sa dajú objednať k spomenutému prenájmu virtuálneho sídla. Zasadacie priestory spoločne s funkčnou technológiou a potrebným vybavením.

mobil, notebook, kancelária

Ak ste teda toho názoru, že vo vašom prípade nie je výhodné investovať do prenájmu drahej kancelárie, nemusíte si nutne firemné sídlo zariaďovať doma, kde by sa časom začalo nepríjemne krížiť vaše súkromie s biznisom.

Ako už bolo spomenuté, virtuálne sídlo poskytuje riešenie. A spolu s tým aj osobných asistentov či možnosť využiť zasadacie priestory. Toto riešenie je vhodné napríklad pre startupy, prevádzkovateľov ehopov, pre tých, čo potrebujú k prevádzke biznisu väčšinou len svoj počítač a pre podnikateľov, ktorí trávia väčšinu času v zahraničí.