Web, kniha súčasnosti aj budúcnosti, je našou prioritou?

Web, kniha súčasnosti aj budúcnosti, je našou prioritou?

V minulosti bola hlavným zdrojom poznatkov a zdrojom inteligencie práve kniha. Bola bránou do budúcnosti a vzdelaný bol ten, ktorý čítať vedel a mal prečítaných množstvo kníh. Každý sa pýšil svojou plnou knižnicou vo svojej domácnosti a ak ľudia nemali prácu, svoj čas venovali vzdelávaniu sa. Doba však ide dopredu a s ňou aj vymoženosti, ktorými sme obklopený. Už málo kto spomína na to, ako večer na pohovke si zapol lampu, zakryl sa dekou a pri praskajúcom ohni dokázal prečítať niekoľko kníh, či až kapitol kvalitnej literatúry. Na vôňu starých, či nových kníh. Na šuchot pretáčajúcej sa strany, či na kedysi ešte nezáživnú obálku knihy.

00fca47a0afb59c3d46b2751d40fec4c_1920_KR

Avšak tak ako napredujú všetky technológie, tak nám zanikajú materiálne hodnotné veci. Do života nás všetkých, mladých aj starých, detí i dospelých zavítal pojem ,,WEB“. Web nám ponúka širokú škálu možností, cez ktorý sa dostaneme všade. Vďaka webu dnes vybavíme, prečítame, vyriešime, vyhľadáme všetko. Web sa stal pre nás akousi knihou dnes ale aj do budúcnosti. Dnes však nemusíme byť inteligentní. Ani si nič pamätať, či učiť sa. Web sa postará o všetko. Všetko vyhľadá, zariadi. Našou úlohou je sa na ňom len naučiť. Ani si neuvedomujeme koľko času strávime klikaním. Neuvedomujeme si ako nám to škodí. 

261-2613270_users-enjoy-visiting-sites-that-are-aesthetically-appeali

Web sa stal našou hlavou, naším rozumom. Dnes už nič nemusíme uchovávať v hlave, pretože na webe je všetko. Web nás začal ovplyvňovať z každej strany a internet je dnes nevyhnutnou zložkou pre náš život. Viacerí z nás bez neho nevieme fungovať. Kvôli nadmernom používaní internetu sme nestratili záujem len o knihy, no najmä o komunikáciu medzi sebou. Miesto toho aby sme sa opýtali iných o radu a skúsenosť, všetko si dnes nájdeme na webe. Prosím nezabúdajme, že raz keď vypadne internet, život na webe skončí a my budeme hľadať tých, ktorých sme obchádzali keď internet fungoval. Nezabúdajme na to, čo nám prináša skutočnosť a aká je pre nás dôležitá. Čo je našou prioritou?