Spoločenské hry

Chvíle strávené v kruhu rodiny pri spoločenských hrách je pre deti ten najlepšie strávený čas. Väčšina hier je zábavných aj pre rodičov a vy si môžete užiť krásny spoločný večer. V obchodoch je na výber veľké množstvo spoločenských hier. Ktoré deti najviac zaujmu a oplatia sa kúpiť?

Človeče nehnevaj sa.

Nestarnúca klasika, ktorá poteší dieťa každého veku. Výhodou je, že Človeče môžete hrať aj s menšími deťmi. Deti sa učia počítať a hlavne empatie. Musia sa naučiť prehrávať a ovládať svoj hnev. 

Človeče nehnevaj sa

Monopoly.

Monopoly sú jednou z najobľúbenejších spoločenských hier pre malých aj veľkých. Úlohou hráča je čo najlepšie hospodáriť s peniazmi, nakúpiť ulice od banky a ostatní hráči mu pri vstupe na jeho ulicu platia. Najviac kupované sú klasické Monopoly, no posledné roky vznikli aj rôzne edície ako Monopoly kreditná karta alebo falošné bankovky. Hráč, ktorý nebude mať peniaze na zaplatenie druhému hráčovi prehráva.

Monopoly

Activity.

Pokiaľ máte už väčšie deti, ktoré vedia čítať a majú širšiu slovnú zásobu, vo vašej rodinnej zbierke by nemali chýbať Activity. Jednoduchá hra, kde sa vytvoria dvojice a tie majú počas hrania niekoľko úloh. Na hracom poli sú zobrazené ikony kreslenia, ukazovania alebo rozprávania. Podľa obtiažnosti si jeden z dvojice vyberie kartičku so slovami alebo slovnými spojeniami a musí ho druhému z dvojice predviesť podľa ikonky, na ktorej má na hracej ploche panáčika. Pri uhádnutí sa posúva o toľko políčok, koľko si vybral na kartičke. Samozrejme, čím vyššie číslo, tým ťažšie spojenia musia hádať.  Vyhráva dvojica, ktorá je skôr v cieli.

Niekedy je lepšie zadovážiť si menšie množstvo kvalitných spoločenských hier, ako mať plnú skrinku zbytočných noviniek, ktoré si zahráte raz a už vás nebudú baviť. Aspoň raz za týždeň si skúste všetci nájsť čas a stráviť ho spolu hraním. Uvidíte, ako tým spojíte celú rodinu.